Bătrâncea şi Furculiţă, prietenii României de la Chişinău. Unul a rupt harta


16 martie 2016

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea, din Parlamentul de la Chişinău, care a rupt în timpul unei dezbateri harta României Mari, a devenit „prietenul” României. Acesta, alături de alte câteva nume controversate, a fost ales în grupul parlamentar care se va ocupa de întreţinerea relaţiilor de prietenie dintre România şi Republica Moldova.

Potrivit Agora.md, alături de Bătrâncea se mai află şi Artur Reşetnico, fost preşedinte al Serviciului de Informaţii şi Securitate în 2009, care a fost expulzat de ambasadorul României în Republica Moldova, pentru că a introdus vizele pentru cetăţenii români.

Un alt membru controversat este Corneliu Furculiţă, un apropiat al liderului socialist Igor Dodon.

Socialistul Vlad Bătrîncea a rupt harta României Mari la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în semn de protest faţă de un ordin emis de Ministerul Educaţiei prin care i se permite unei asociaţii din România să doneze şcolilor din Republica Moldova hărţi cu organizarea Regatului României în 1930, pentru orele de istorie.

„Ceea ce ţine de aşa numita hartă a României Mari care a fost ruptă de fapt de istorie, noi vă repetăm de fapt ceea ce a fost demonstrat”, a declarat socialistul Bătrîncea în Parlamentul Moldovei.

Lideul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu a reacţionat vehement la adresa socialistului: „Să rupeţi voi harta că oricum unirea o să se producă, şi o să duhniţi, o să muriţi de ciudă şi o să vă duceţi în Novosibirsk”.

Reacţii au venit şi din consiliul primăriei Chişinăului.

„Când au loc asemenea lucruri în Forul Suprem Legislativ al Republicii Moldova, toţi cei care fac asemenea lucruri trebuie pedepsiţi conform legii. Tradătorilor, trădătorilor şi mişeilor”, a declarat consilierul PL Ion Ceobanu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(90 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH