Cetatea Soroca, cea mai importantă destinaţie turistică din Moldova


7 martie 2016

Cetatea Soroca, bijuterie medievală, a fost desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Republica Moldova.

Cetatea medievală a primit această distincţie în cadrul Galei Turismului Republicii Moldova, care s-a desfăşurat în acest weekend, scrie presa de la Chişinău.

Restaurarea celebrei fortăreţe a fost nominalizată pe locul II la categoria cel mai bun proiect de dezvoltare a turismului între Nistru şi Prut.

La capitolul cel mai bun ghid din Republica Moldova recomandat turiştilor străini, locul I a fost ocupat de Nicolae Bulat. De asemenea, Bulat s-a clasat şi printre fruntaşii unei alte categorii, fiind ales pe locul II printre 50 cei mai buni ambasadori autohtoni ai turismului.

Cetatea Soroca a fost redeschisă anul trecut. În cadrul proiectului de reconstrucţie au fost restaurate turnurile, a fost reparat drumul de strajă şi asigurată hidroizolarea terasei deasupra beciurilor. De asemenea, au fost reparate scările de la intrare şi amenajată curtea Cetăţii şi a teritoriului aferent muzeului. Restauratorii care au restabilit zidurile cetăţii după modelul original din secolul XV au venit de la Iaşi, aceasta fiind contribuţia României în cadrul proiectului. Restaurarea Cetăţii Soroca a avut loc în cadrul proiectului transfrontalier „Bijuterii Medievale: Cetăţile Hotin, Soroca, Suceava”, finanţat de Uniunea Europeană.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(338 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH