Preşedintele Republicii Moldova va fi ales direct de cetăţeni


5 martie 2016

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat vineri, 4 martie, neconstituţionale mai multe modificări la Legea Supremă, operate în anul 2000, inclusiv cea care prevede ca preşedintele republicii să fie ales de către parlament, informează Radio Chişinău şi Unimedia.

Curtea Constituţională a stabilit ca, după expirarea mandatului actualului preşedinte, şeful statului să fie ales prin vot direct.

Instanţa supremă şi-a motivat decizia inclusiv prin faptul că în anul 2000, atunci când Parlamentul a modificat Constituţia, au fost operate modificări în textul iniţial avizat de Curtea Constituţională. De asemenea, Curtea Constituţională constată că alegerea preşedintelui de către parlament a provocat crize politice în Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, după ce judecătorii au examinat o sesizare depusă în luna noiembrie de un grup de deputaţi ai Partidului Liberal Democrat (PLDM), în care erau contestate modificările la Legea Supremă din 2000


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(38 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH