Discuţii despre eliminarea imunităţii parlamentare la Chişinău


4 martie 2016

Preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a declarat că ar fi necesară excluderea totală a imunităţii parlamentare.

"Guvernul a venit cu un proiect privind limitarea imunităţii, dar noi am merge mai departe prin modificarea Constituţiei pentru excluderea totală a imunităţii. Să existe imunitate doar în cazul declaraţiilor lor politice", a menţionat şeful Legislativului moldovean într-o emisiune, relatează publika.md.

Totodată, Andrian Candu a spus că trebuie să funcţioneze o regulă pentru toţi cetăţenii acestei ţări.

"Toţi cetăţenii sunt egali şi drpeturile mele se încheie acolo unde încep drepturile dumneavoastră şi toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru. Membrii Guvernului nu se bucură de imunitate, insemnă ca ei pot fi ameninţaţi?Deja nu mai funcţionează într-o lume deschisă la presă şi tot ce inseamnă flux de informaţie, e foarte greu să ascunzi lucrurile şi să spui ca cineva te şantajează. Iată de ce am merge mai departe pe excluderea totală a imunităţii", a conchis preşedintele Parlamentului.

În prezent, Legea Supremă prevede că deputaţii nu pot fi reţinuţi şi percheziţionaţi fără a exista o hotărâre a Legislativului privind ridicarea imunităţii parlamentare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(35 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH