Soluţii pentru personalul auxiliar din creşele şi grădiniţele din Ploieşti


9 februarie 2016

Problema personalului auxiliar din creşele şi grădiniţele din Ploieşti a stârnit multe valuri.  Lăsaţi ai nimănui de noua Lege a învăţământului,  personalul care asigură mentenanţa  din grădiniţele ploieştene a găsit salvarea în Consiliul Local Ploieşti, fiind angajaţi ai SGU cu detaşare la instituţiile respective. Soluţia nu a fost, însă, pe placul Curţii de Conturi care a decis că forma de angajare nu este în regulă. Astfel se preconiza o criză gravă în creşele şi grădiniţele cu program prelungit din municipiu.

Soluţia a fost găsită de social democrata Marilena Stanciu, preşedinta Comisiei de Educaţie din CL Ploieşti, care, împreună cu primarul interimar Cristian Ganea au găsit o rezolvare rapidă a problemei.

A fost cerut acordul de principiu al Inspectoratului Şcolar Prahova pentru ca personalul nedidactic să fie angajat de câtre Primăria Ploieşti, conform legii care permite  ca administraţiile locale să susţină aceste cheltuieli de personal.

În urma acordului ISJ Prahova, personalul de mentenanţă va fi angajat conform legilor în vigoare la Primăria Ploieşti. Măsura va fi supusă aprobării Consiliului Local Ploieşti în şedinţa CL din această lună, iar activitatea din creşele şi grădiniţele din municipiu nu va fi afectată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(351 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 189
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 2 octombrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH