Primarul Dobre ajunge la tribunal! Ce acuzaţii i se aduc


13 iunie 2018Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, are probleme ....legale...de această dată.

Afirmaţiile calomnioase făcute la adresa PSD-ALDE cu privire la contractul de deratizare îl duc în faţa Instanţei.

Reprezentaţii PSD-ALDE vor depune astăzi, la Judecătoria Ploieşti o cerere de chemare în judecată, edilul fiind acuzat de calomnie şi solicitându-i-se daune morale de...1 LEU, dar şi publicarea în trei ziare naţionale, pe cheltuiala primarului, a sentinţei din proces.
 

"In fapt, in perioada 18.05.2018-20.05.2018,  prin municipiul Ploiesti a circulat un numar foarte mare de « scrisori », semnate de catre Primarul municipiului Ploiesti, paratul din prezenta cauza, scrisori ce au ca scop dezinformarea populatiei si denigrarea grava a Partidului Social Democrat si Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE).

Mentionam faptul ca aceste scrisori purtau fara drept antetul primariei municipiului Ploiesti, desi se pretinde ca aceste au fost tiparite si distribuite cu ajutorul « colegilor din PNL », fiind folosit fara drept antetul primariei municipiului Ploiesti, pentru a da caracter oficial acestei  comunicari.

In cadrul acelor scrisori, cu referire la nedesfasurarea activitatii de dezinsectie si deratizare la nivelul municipiului Ploiesti,  se mentioneaza, in mod nereal, printre altele, urmatoarele: “ Am incercat sa merg pe alta cale, justificata de numeroasele sesizari legate de muscaturile de capuse venite de la dumneavoastra: declansarea starii de alerta. Avand majoritate, PSD si ALDE au blocat si aceasta procedura decizand ca noi, ploiestenii, sa ramanem in pozitia de victime sigure pentru boli precum Lyme sau West Nile. Aceasta este realitatea cruda creata de vointa majoritatii care conduce orasul si urmareste doar sa minta si astfel sa adune voturi. »


Toate aceste afirmatii sunt calomnioase si menite a denigra organizatiile municipale Ploiesti ale PSD si ALDE", se afirmă în documentul care va fi depus astăzi la Instanţă.

"In afirmatia mai sus mentionata se afirma clar si neechivoc ca “PSD si ALDE au blocat si aceasta procedura decizand ca noi, ploiestenii, sa ramanem in pozitia de victime sigure pentru boli precum Lyme sau West Nile.”. Aceasta afirmatie depaseste cadrul exprimarii politice standard, chiar si a celei extinse, deoarece se afirma ca prin “blocarea” activitatii de catre reprezentantii reclamantelor, cu vointa acestia ar fi acceptat ( intentia fiind directa ) ca locuitori ai Ploiestiului sa se imbolnaveasca si sa ajunga la posibilitatea de a isi pierde viata. In traducere juridica, paratul afirma ca reprezentantii reclamantelor si-ar fi asumat cu intentia savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma agravanta, avand drept consecinta moartea persoanei

Afirmatia paratului este nereala. Potrivit Ordonatei de Urgenta a Guvernului nr. 21/2004, starea de alerta se dispune de catre primar cu aprobarea prefectului.

Analizand dispozitia legala mai sus mentionata, rezulta fara putinta de tagada faptul ca  singurul care poate solicita declansarea starii de alerta este primarul si nicidecum Consiliul local, respectiv prin consilierii locali ai PSD si ALDE Ploiesti.

In atare situatie, pretinderea nereala a faptului ca din cauza celor doua partide politice (PSD+ ALDE) nu s-a putut declara stare de alerta este una denigratoare menita a atrage indignarea populatie fata de cele doua partide, producand astfel grave prejudicii de imagine acestora.",
mai scrie în documentul semnat de către Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti şi George Pană, preşedintele ALDE Ploieşti

Avocatul George Botez, consilier local PSD, ne-a declarat: "Există indicii indubitabile că primarul Adrian Dobre a săvârlit infracţiuni grave folosind antetul Primăriei Ploieşti în acţiunile sale private. Spun private,deoarece un primar nu are ca atribuţii să scrie cetăţenilor, ci să îi servească şi să îi apere. Acest lucru este foarte greu pentru Adrian Dobre. Am discutat în organizaţiile PSD şi ALDE şi am decis să îl acţionăm în civil şi să cerem o despăgubire fix egală cu valoarea lui: 1 LEU! Oricum, ceea ce a făcut nu e scuzabil şi dă dovadă, pentru a câta oară, că nu are limite decente ale exprimării şi nimic altceva în minte decât minciuna. Că respect faţă de cetăţeni, nici nu se pune problema. Dar prima oară când va recidiva cu minciunile vom întoarce foaia!"

Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti, este unul dintre cei doi semnatari ai plângerii depuse de PSD-ALDE la Judecătoria Ploieşti, plângere în care primarul Adrian Dobre este acuzat de calomnie, în legătură cu afirmaţiile despre deratizarea municipiului.

Am analizat împreună cu colegii de la ALDE scrisorile trimise de edil ploieştenilor, iar calomniile din acel document nu pot fi trecute cu vedere. Am renunţat la ideea unei plângeri penale, deoarece nu vrem să aruncăm Ploieştiul într-o criză mai mare decât cea creată de primarul Dobre şi nici nu am băut apă după Ludovic Orban, plângăciosul şef al României. Adrian Dobre trebuie să înţeleagă că nu se poate juca după bunul plac cu problemele Ploieştiului şi nici nu poate lansa calomnii ori de câte ori are chef sau ori de câte ori îi cer şefii săi de partid', ne-a declarat Cristian Ganea.

 


 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(140 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Lider in DDD
JPH Advertising

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2021 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH