Crucea de pe Caraiman va fi reabilitată cu fonduri din bugetul Ministerului Apărării


6 iulie 2016

Crucea de pe Masivul Caraiman va fi reabilitată cu fonduri din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, a hotărât miercuri Guvernul, care a luat această decizie în vederea sărbătoririi, la 1 Decembrie 2018, a o sută de ani de la Marea Unire.

Guvernul a aprobat, miercuri, înscrierea imobilului ”Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial” de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru a fi dat în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

După preluare, monumentul va fi reabilitat din fonduri de la bugetul de stat sau prin atragerea de fonduri structurale pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.

Potrivit Guvernului, Crucea de pe Caraiman necesită lucrări de reabilitare, acestea fiind estimate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii la suma de 6 milioane de lei. Primăria Buşteni a transmis o scrisoare de intenţie Ministerului Apărării Naţionale pentru identificarea unor soluţii de finanţare la nivelul instituţiei militare pentru restaurarea monumentului.

”Având în vedere importanţa deosebită a monumentului şi participarea în cadrul Programului Naţional “România 100” pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional unitar român, a fost identificată ca soluţie finanţarea lucrărilor de reabilitare de la bugetul anual aprobat MApN”, se precizează într-un comunicat de presă al Executivului.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(361 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul II - ediţia nr. 184
Copyright © 2016 - 2018 ŞtireaPH
Actualizat la 14 noiembrie 2018
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH