A fost lansat primul tramvai gândit 100% în România


2 aprilie 2016

Compania Astra Arad a lansat un nou model de tramvai, numit „Autentic”. Tramvaiul Autentic este primul tramvai conceput şi proiectat 100% în România, relatează digi24.ro.

Vechiul model Imperio era şi el fabricat în România de compania Astra Arad, însă sub licenţă Siemens.

Tramvaiul Autentic este de concepţie 100% românească şi a fost lansat în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Forumului Railway Pro de Tehnologii şi Servicii – „Susţinerea pe viitor a transportului feroviar şi a transportului mutlimodal”.

Modelul „Autentic” este fabricat din componente produse în România sau importate. În vreme ce motoarele electrice sunt fabricate în România, la Institutul de Cercetări şi Proiectări Electrotehnice Bucureşti (ICPE), sistemul de urmărire video este importat, deoarece în România nu se produc astfel de sisteme.

Tramvaiul Autentic are un design modern şi atractiv, iar uşile de acces pot fi amplasate pe o parte sau pe ambele părţi, în funcţie de cerinţele clientului.

Tramvaiul Autentic are podea 100% coborâtă, aer condiţionat în cabina vatmanului şi în corpul destinat pasagerilor, interioare spaţioase, în culori luminoase şi display-uri mari pe care informaţiile pot fi citite cu uşurinţă de către pasageri, mai notează digi24.ro.

Compania românească Astra Rail Industries din Arad este deţinută de omul de afaceri Valer Blidar.

În 2014, compania a avut o cifră de afaceri de 132 de milioane de euro şi un număr mediu de 2.500 de angajaţi, potrivit zf.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(1097 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH