Strada cu 12 treceri de pietoni din gard în gard


9 martie 2016

O stradă din Corabia, care trece prin faţa cetăţii Sucidava, cu o lungime de 800 de metri, are 12 treceri de pietoni, însă niciuna nu e trasată corect.

Potrivit Digi24, autorităţile se mândresc cu proiectul făcut în cea mai mare parte din bani europeni şi nu cred că ar fi o problemă că trecerile de pietoni sunt trasate din gard în gard, fără să existe trotuare.

Autorităţile s-au gândit să traseze zebre la fiecare intrare pe uliţă, chiar dacă existau numai două sau trei case. Mai multe, potrivit localnicilor, nici măcar nu prea trec maşini pe acolo, astfel încât să fie nevoie de treceri de pietoni.

Patronul firmei care a făcut lucrările spune că ar putea şterge zebrele, însă în situaţia de faţă „s-a respectat proiectul”.

Primarul oraşului Corabia e mândru de lucrări şi crede că trasarea trecerilor de pietoni nu reprezintă vreo problemă. „S-a îmbunătăţit accesul, aţi văzut că s-a asfaltat drumul, aleile pietonale, diverse facilităţi”, spune Iulică Oane, primarul din Corabia.

Subiectul trecerilor de pietoni este în dezbatere de câteva zile şi la Braşov, după ce o adolescentă a murit călcată de o maşină pe zebră. Pentru că în zona respectivă au avut loc mai multe accidente, Primăria Braşov a decis să amenajeze o trecere de pietoni inteligentă.

În aproximativ o lună va fi amenajată o trecere de pietoni cu senzori, care, în funcţie de prezenţa trecătorilor, vor regla intensitatea unor fascicule luminoase de pe zebră. Astfel, şoferii vor fi atenţionaţi mult mai bine că există o trecere de pietoni şi că cineva traversează.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(154 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 186
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 5 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH